Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 3 evőkanál olaj
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag petrezselyem
- 1 csipet fűszerpaprika
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
1. A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós, meleg vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Ha a zöldbab megfőtt, paradicsompasszírozón áttörjük.2. Az olajból és a lisztből világos, zsemleszíntű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemmel és a csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. A főzeléket a rántással besűrítve jól összeforraljuk. Végül behabarjuk a tejszínnel, és melegen tálaljuk.3. Készíthetjük csak habarással is. Ilyenkor a tejszínt elkeverjük a liszttel, a főzőléhez fokozatosan hozzászoktatjuk, majd besűrítjük a főzeléket. Összeforralás után, kicsit kihűlve, de melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Rostban dús tál
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kukoricás rakott cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májjal töltött burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes