Spenót
Hozzávalók:
- olaj
- 3 fakanálnyi liszt
- fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 zacskó spenót
- só
Elkészítés:
2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.
Hasonló receptek
Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótkrémes makaróni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Lencsés halragu
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes