Spenót

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • olaj
  • 3 fakanálnyi liszt
  • fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 zacskó spenót

Elkészítés:

2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.

Hasonló receptek

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paprikás rizses hús

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült brokkoli sonkával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: