Töltött szafaládé
Hozzávalók:
- 4-5 szafaládé
- 1 tojás
- 6 dkg óvári sajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
- őrölt kömény
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A szafaládét a bőrétől megtisztítjuk, majd éles késsel körbekerítjük a közepét úgy, hogy legalább 2 cm vastag széle maradjon. Ehhez a vagdalékhoz keverünk a sajtot, a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk és kiskanállal megtöltjük a szafaládékat. Kisebb teflon- vagy jénai tepsibe rakjuk, aláöntjük az olajat és a vizet. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha nem feltétnek, hanem egytálételnek szánjuk, akkor a tetejére karikázzunk kb. 20 dkg burgonyát és ezzel már csak 10 percig süssük, mert a burgonya elég hamar puha lesz. Savanykás mártással vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hasonló receptek
Makaróni olasz módon
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Máj és alma
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült tarjarolád
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes