Tárkonyos májragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 2 dl tejszín
  • 2 ecetes uborka
  • 2 paradicsompaprika
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 0,5 dl olaj
  • só.

Elkészítés:

A vékony metéltre vágott csirkemájat forró olajon erős tűzön lepirítom, hogy kivilágosodjon, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntve belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verve összekeverem a liszttel és egy mokkáskanállal a forrásba lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (a leves tetejére feljött), hozzáadom a kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi bugyogás után hozzákeverem a tejszínt, végezetül összeforralom.

Hasonló receptek

Csirkemáj naranccsal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj tejszínes gombamártással

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Húsos rakott tészta

Húsétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: