Májpuffancs

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • máj
  • kenyér
  • bors
  • tojás
  • hagyma
  • fokhagyma
  • olaj

Elkészítés:

A májat először szétnyomogatom a kés hegyével. A kenyeret beáztatom kevés vízbe, majd jól kinyomkodom és a májhoz keverem. A tojásokat kettéválasztom és a sárgáját is hozzáadom. A fokhagymát lereszelem vagy szétnyomkodom, a hagymát apróra vágom, majd ezeket is hozzákeverem a masszához. Majd a tojás fehérjét habbá verem és utoljára azt is beleöntöm (ettől kicsit könnyedebb lesz). Végül olajban kisütöm.

Hasonló receptek

Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemájas krokett

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: