Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • nagyobb zsenge tök
  • vagy 1/2 kg. gyalult tök
  • egy evőkanál olaj
  • 1 kiskanál piros őrölt paprika
  • 1 kis evőkanál ecet
  • 1 dl friss víz
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • friss! kapor
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A makaróni méretűre gyalult tököt megsózott, felforrósított olajban egyszer-kétszer megkeverve pároljuk. Vigyázzunk ne törjük össze a zsenge tököt. Mielőtt teljesen átpuhulna, hozzáadjuk az ecetet, majd utána a liszt és a deci víz valamint paprika keverékével besűrítjük. Mikor félig (!!!!) kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a feldarabolt kaprot.

Hasonló receptek

Májpástétom vajastésztában

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott karfiol diétásan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák

Új keresés

Válasszon diétát: