Tonnhal Körtepürével

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 4 tonhal szelet
  • 4 körte
  • 1 vöröshagyma
  • 1 répa
  • 1 kiskanál oregánó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • (2 dl fehérbor)
  • 2 dl citromlé
  • fehér bors

Elkészítés:

A tonhal szeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át. A vöröshagymát és a répát vágd szeletekre, olajban dinszteld meg, add hozzá a halat, az oregánót, majd sóval, fehér borssal ízesítve mindkét oldalát süsd aranybarnára. Öntsd hozzá a (fehérbort), a megmaradt citromlevet, majd párold öt percig. A halakat emeld ki és a levet sűrítsd be. Tálaláskor a levet öntsd a halakra és külön csészékben kínáld hozzá a körtepürét.

Hasonló receptek

Zöldfűszeres lasagne

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gomba tésztával

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: