Receptkereső

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű)
  • zsír vagy vaj
  • vegeta (vagy bármilyen ételízesítő)
  • kakukkfű (morzsolt)
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet és előmelegített sütőbe teszem. Az öntethez a túrót, tejfölt, sót, borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm. Jó étvágyat!

Új keresés

Válasszon diétát: