Spenótleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vaj vagy olaj
  • bors
  • reszelt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. Hozzáadom a spenótot és a főzőlevet és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elég sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel és a leveshez adom.

Hasonló receptek

Tejes zöldségleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtök leves

Leves, Könnyű

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: