Spenótleves
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj vagy olaj
- só
- bors
- reszelt szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. Hozzáadom a spenótot és a főzőlevet és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elég sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel és a leveshez adom.
Hasonló receptek
Tejes zöldségleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtök leves
Leves, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes