Gombaragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • szerecsendió
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg füstölt főtt karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor friss kakukkfű
  • 3 dkg margarin
  • fél l zöldségleves
  • 1 és fél dl tejszín
  • 1 és fél dl tejföl
  • 2 evőkanál ételsűrítő
  • bors

Elkészítés:

A lisztet a tojással, kevés vízzel, 1 teáskanál sóval és szerecsendióval habverővel jól összedolgozzuk. Hólyagosra keverjük, majd pihentetjük. Közben a gombát megtisztítjuk és apróra szeleteljük. A karajt, a hagymát apróra felkockázzuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, majd felaprítjuk. A gombát a felhevített margarinon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a karajt és addig sütjük, amíg megpuhul. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a levessel a tejföllel és a tejszínnel majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Állandó kevergetés mellett beleszórjuk az ételsűrítőt és összeforraljuk őket. Az előre elkészített hűtött tésztából, a forrásban lévő sós vízbe galuskákat szaggatunk és addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Kiszedjük, lecsepegtetjük, kevés olajon megforgatjuk és a gombaraguval tálaljuk.

Hasonló receptek

Ricottával töltött cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ragus penne

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borjúérmék spárgával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: