Gombaragu
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- szerecsendió
- 30 dkg gomba
- 20 dkg füstölt főtt karaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor friss kakukkfű
- 3 dkg margarin
- fél l zöldségleves
- 1 és fél dl tejszín
- 1 és fél dl tejföl
- 2 evőkanál ételsűrítő
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet a tojással, kevés vízzel, 1 teáskanál sóval és szerecsendióval habverővel jól összedolgozzuk. Hólyagosra keverjük, majd pihentetjük. Közben a gombát megtisztítjuk és apróra szeleteljük. A karajt, a hagymát apróra felkockázzuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, majd felaprítjuk. A gombát a felhevített margarinon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a karajt és addig sütjük, amíg megpuhul. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a levessel a tejföllel és a tejszínnel majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Állandó kevergetés mellett beleszórjuk az ételsűrítőt és összeforraljuk őket. Az előre elkészített hűtött tésztából, a forrásban lévő sós vízbe galuskákat szaggatunk és addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Kiszedjük, lecsepegtetjük, kevés olajon megforgatjuk és a gombaraguval tálaljuk.
Hasonló receptek
Spárgás pulykamell
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citrusba töltött vegyes rizs
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes