Spárgás pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 50 dkg tisztított spárga
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 5 dl víz
- 1-1,5 dl tejszín
- 2 kiskanál liszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- só
- vaj és olaj
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, a spárgát feldaraboljuk. Egy magasabb falú serpenyőben olajat és vajat hevítünk vegyesen. Rádobjuk a húst és erős tűzön pirítjuk. Amikor már kicsit megpirult, rászórjuk a spárgát is, kicsit megsózzuk és fedő alatt, egy kis ideig együtt pároljuk a hússal. Ezután rámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöld felét és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Közben simára keverjük a tejszínt a liszttel és ezzel sűrítjük be a ?ragut. A végén még sóval, borssal utánaízesítjük, megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel. Köretnek rizst tálalunk hozzá.
Hasonló receptek
Kelkáposztafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás-zöldséges rizs
Egytálétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zabpelyhes túrógombóc
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes