Szalonnás újburgonyaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg újburgonya
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 paprika
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- liszt
- olaj
- tejföl
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Először is vágjuk apró kockákra a szalonnát és kevés olajban futtassuk meg. Szórjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és az egészet pirítsuk aranybarnára. Ezen a hagymás szalonnán dinszteljük aztán meg a felaprított zöldségeket és ha már félig jók, a burgonyát és a paprika kockákat is. Öntsük fel vízzel, majd amikor a zöldségek megfőttek, egy jó pirospaprikás rántással rántsuk be. Ha szeretjük a tejfölt, azzal kínáljuk.
Hasonló receptek
Rizses zöldségleves pestóval
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes