Petrezselyemleves
Hozzávalók:
- diónyi vaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 húsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája.
Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beledobjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, felengedjük egy liter vízzel feloldjuk benne a húsleveskockákat és 3-4 percig forraljuk. Tálalás előtt a tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítjuk.
Hasonló receptek
Paszternák krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárga leves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fűszeres paradicsomleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Laktózmentes, Tojásmentes