Petrezselyemleves
Hozzávalók:
- diónyi vaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 húsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája.
Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beledobjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, felengedjük egy liter vízzel feloldjuk benne a húsleveskockákat és 3-4 percig forraljuk. Tálalás előtt a tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítjuk.
Hasonló receptek
Egzotikus lencseleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes