Pirított szezámmagos pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 dkg szójaliszt
  • 1 dl olívaolaj
  • 25 dkg barna szezámmag
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 liter melegvíz
  • 2 csipet barna nádcukor
  • 1 kávéskanál rozmaring

Elkészítés:

Az élesztőt a vízzel és a cukorral futtassuk fel. A szezámmagot száraz serpenyőbe téve, a láng felett folyamatosan mozgatva pirítsuk meg. Vigyázat: nehogy odaégjen! Keverjük össze a lisztet a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a pirított szezámmagot és a megfuttatott élesztőt. 2 cm vastagra nyújtsuk a tésztát, pogácsaszaggatóval vágjunk belőle pogácsákat és olajozott tepsire tegyük. Először 10 percig nagy lángon, majd 30-40 percig közepes lángon süssük.

Hasonló receptek

Sajtos táskácskák

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolis-márványsajtos torta

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes

Túrós derelye zabkorpából

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: