Pirított szezámmagos pogácsa
Hozzávalók:
- 80 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg szójaliszt
- 1 dl olívaolaj
- 25 dkg barna szezámmag
- 5 dkg élesztő
- 1/2 liter melegvíz
- 2 csipet barna nádcukor
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
Az élesztőt a vízzel és a cukorral futtassuk fel. A szezámmagot száraz serpenyőbe téve, a láng felett folyamatosan mozgatva pirítsuk meg. Vigyázat: nehogy odaégjen! Keverjük össze a lisztet a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a pirított szezámmagot és a megfuttatott élesztőt. 2 cm vastagra nyújtsuk a tésztát, pogácsaszaggatóval vágjunk belőle pogácsákat és olajozott tepsire tegyük. Először 10 percig nagy lángon, majd 30-40 percig közepes lángon süssük.
Hasonló receptek
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Pulykás lasagne
Tésztaféle, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes