Receptkereső

Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 300 g főtt
  • áttört burgonya
  • 400 g gluténmentes liszt
  • kb. 200-300 ml langyos víz (+ tej)
  • 30 g friss budafoki élesztő
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben vagy vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát megfőzzük és áttörjük és a liszttel, az olajjal, a sóval és a folyadékkal együtt lágyabb tésztát készítünk, jól felverjük. Langyos helyen kb. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Új keresés

Válasszon diétát: