Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)
Hozzávalók:
- 300 g főtt
- áttört burgonya
- 400 g gluténmentes liszt
- kb. 200-300 ml langyos víz (+ tej)
- 30 g friss budafoki élesztő
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben vagy vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát megfőzzük és áttörjük és a liszttel, az olajjal, a sóval és a folyadékkal együtt lágyabb tésztát készítünk, jól felverjük. Langyos helyen kb. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.
Hasonló receptek
Túrós tészta
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabkorpás muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fekete-fehér muffin
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes