Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- fél dl rum
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- fél sütőpor
- 50 dkg szilva
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport ? a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Hasonló receptek
Csokis bomba
Desszert, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gofri kukorica- és rizslisztből
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes
Almás rétes
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes