Receptkereső

Gofri kukorica- és rizslisztből

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg rizsliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj/margarin/olaj
  • 3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • 5 dl tej

Elkészítés:

A lisztekhez keverjük a szódabikarbónát. Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. Beletesszük a keményítőt és az egészet simára keverjük. (A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kell kapnunk.) Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig, úgy ropogós marad. Ha kihűlt, lekvárral vagy gluténmentes, kissé hígabbra készített pudinggal fogyasztjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: