Csokis kalács
Hozzávalók:
- A tésztához: 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- csokoládékrém: 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. A tésztát 6 felé osztjuk. Közben kikeverjük a csokoládékrémet. A cipókat egyenként kisodorjuk, megkenjük csokoládékrémmel és felcsavarjuk. Hármat egymásba fonunk. Olajozott tepsibe rakjuk, majd egy tojással megkenjük a tetejét. 10 percig sütjük, utána kivesszük, megkenjük a tetejét tejjel és kristálycukrot szórunk rá. Lassú tűzön kisütjük.
Hasonló receptek
Gyümölcs-terrine
Desszert, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Somlói galuska
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Keksztorta (sütés nélkül)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes