Csokis kalács
Hozzávalók:
- A tésztához: 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- csokoládékrém: 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. A tésztát 6 felé osztjuk. Közben kikeverjük a csokoládékrémet. A cipókat egyenként kisodorjuk, megkenjük csokoládékrémmel és felcsavarjuk. Hármat egymásba fonunk. Olajozott tepsibe rakjuk, majd egy tojással megkenjük a tetejét. 10 percig sütjük, utána kivesszük, megkenjük a tetejét tejjel és kristálycukrot szórunk rá. Lassú tűzön kisütjük.
Hasonló receptek
Pozsonyi kocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Bundás sült banán
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes
Flan karamellöntettel ? spanyol desszert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes