Flan karamellöntettel ? spanyol desszert
Hozzávalók:
- 2×7,5 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 tojás
- fél rúd vanília
Elkészítés:
Először elkészítjük a karamellt: egy kis lábosban felteszünk 1 dl vizet 7, 5 dkg cukorral, amit fakanállal gyakran megkeverünk. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7, 5 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal. A 4 egész tojást felverjük, s a tejhez adjuk (a tejből egy keveset a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki). Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük. Mikor kicsit kihűlt, a tojásos krémet ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőbe akkora edényt teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.
Hasonló receptek
Amerikai palacsinta / Pancake
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Gesztenyés szendvicssütős párnácskák
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Áfonyás süti dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes