őszibarackos csirkemell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 50 dkg burgonya
  • 8 fél őszibarack befőtt
  • 1 tejföl
  • olaj
  • kurkuma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, centis szeletekre vágjuk. A kicsontozott mellet 8 szép szeletre vágjuk, olajban, fűszerekkel megszórva hirtelen megpirítjuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a burgonyát, hússzeleteket, tetejére fektetjük a fél barackokat, és az egészet bevonjuk tejföllel. Mérsékelt tűzön sütőben jól átforrósítjuk, s tálaljuk. Előnye: A befejező melegítést kivéve, akár előző nap is összeállítható, hűtőben, fóliával takarva eláll.

Hasonló receptek

Zöldséges csirketekercs

Húsétel, Közepes

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sertéssült tejszínes-mustáros almával

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: