Tökmagos-burgonyás zsemlék
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 9 dkg burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10 evőkanál tökmag
- vegyes magvak a tetejére
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Az élesztőt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelni hagyjuk. Az így megkelesztett tésztát 20 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. Kivajazott tepsire, vagy pizzasütőre helyezzük. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a vegyes magvakkal. Újabb 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Olasz lepény
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Csodasajtos
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rudak
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes