Rucolás-kakukkfüves tészta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg rucola saláta
  • 40 dkg (kagyló
  • masni stb.) tészta
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

A rucolát megtisztítjuk, 1 percig lobogó sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk és a húsukat felaprítjuk. Az olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a kakukkfüvet is belekeverjük és 30 percig főzzük. A mártást szitán áttörjük. A tésztát a rucola főzővizében kifőzzük, majd lecsöpögtetjük és összekeverjük a rucolával. A szósszal leöntve tálaljuk.

Hasonló receptek

Májjal töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke sajtbundában

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pagi tál

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: