Receptkereső

Sütőtökös bárányszelet

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárányborda (csont nélkül)
  • 1,5 kg sütőtök
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • sáfrány
  • 10 dkg cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst 8 egyforma szeletre vágjuk. 3 evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéj felét, a gyömbért és a sáfrányt. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és 55 percig kislángon főzzük, közben többször megkeverjük. A tököt kockákra vágjuk és a maradék olajban 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a maradék fahéjat. Még 30 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük. (A levének teljesen el kell főnie.) Összekeverjük a cukorral és még néhány percig sütjük, hogy a cukor karamellizálódjon. A húst tányérokra osztjuk, a cukros tökkel megszórjuk és a fűszeres főzővízből keveset melléöntünk. Kuszkuszt, rizst vagy fehér kenyeret kínálhatunk mellé.

Új keresés

Válasszon diétát: