Receptkereső

Káposztás lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-1 kg fejes káposzta
  • zöldpaprika és paradicsom
  • 1 erős (aki csípősen szereti) paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Késsel belevágjuk laskára a káposztát, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot és ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. (Ha a paradicsom nem ad elég piros színt, tegyünk bele kevés pirospaprikát.) Kevés vízzel feltesszük főni, 10 percig fedő alatt, lassú tűzön, gyakran kevergetve pároljuk. Mikor szaftosodni kezd a lecsó, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon belőle. Újburgonyát adhatunk mellé köretnek, de akkor a burgonya legalább 2 kg legyen.

Hasonló receptek

Kéksajtos tészta barnahagymával

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkinifőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: