Káposztás lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-1 kg fejes káposzta
  • zöldpaprika és paradicsom
  • 1 erős (aki csípősen szereti) paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Késsel belevágjuk laskára a káposztát, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot és ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. (Ha a paradicsom nem ad elég piros színt, tegyünk bele kevés pirospaprikát.) Kevés vízzel feltesszük főni, 10 percig fedő alatt, lassú tűzön, gyakran kevergetve pároljuk. Mikor szaftosodni kezd a lecsó, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon belőle. Újburgonyát adhatunk mellé köretnek, de akkor a burgonya legalább 2 kg legyen.

Hasonló receptek

Pulykaragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borjúérmék spárgával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Mindent bele, úgy kell azt!

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: