Padlizsános lasagne
Hozzávalók:
- 25 dkg lasagne tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 70 dkg padlizsán
- 30 dkg juhtúró
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg spenót
- snidling
- 4 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, sózzuk be és hagyjuk állni. A juhsajtot keverjük össze a felaprított snidlinggel és a tejjel. Ha nem kapunk friss lasagne tésztát, akkor több tejjel, hígabb masszát készítsünk. Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston süssük meg, majd borsozzuk és ha szükséges, sózzuk újra. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: egy réteg tésztát, a sajtos szószt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenótlevelet, aztán ismét tészta következik. A végén paradicsommal zárjunk és kevés olajjal locsoljuk meg. Alufóliával lefedve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre süthetjük.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajgaluska
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás rakott tök
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes