Sült zöldségek

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldség (burgonya
  • sárgarépa
  • kelkáposzta
  • padlizsán
  • patisszon
  • brokkoli)
  • 15 dkg gluténmentes morzsa
  • 20 dkg kukoricaliszt vagy rizsliszt
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt zöldséget kukoricalisztbe forgatjuk. Belemártjuk a 2 dl vízből és kukoricalisztből készült masszába, majd a gluténmentes morzsába forgatjuk. Teflon vagy kerámiaserpenyőben egy kis olajban pirosra sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Gombás rakott tök

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos rakott zöldség

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: