Sült zöldségek
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldség (burgonya
- sárgarépa
- kelkáposzta
- padlizsán
- patisszon
- brokkoli)
- 15 dkg gluténmentes morzsa
- 20 dkg kukoricaliszt vagy rizsliszt
- só
- zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt zöldséget kukoricalisztbe forgatjuk. Belemártjuk a 2 dl vízből és kukoricalisztből készült masszába, majd a gluténmentes morzsába forgatjuk. Teflon vagy kerámiaserpenyőben egy kis olajban pirosra sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Spenótpogácsa
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes