Spenótos-zsályás metélt

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg spenótpüré (mirelit)
  • 40 dkg metélt tészta
  • 10 dkg ricotta sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 8 zsályalevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zsályát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajban aranyszínűre, ropogósra pirítjuk. A darabkákat kivesszük és a spenótot a zsiradékban lefedve 20 percig pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, de vigyázzunk, ne áztassuk el! Amikor a spenót felolvadt, állandóan kevergetve még 5 percig forraljuk, hogy minden lé elfőjön belőle. A ricottát sóval, borssal, a sült fokhagyma- és zsályadarabokkal habosra keverjük, majd a spenóthoz adjuk, végül az egészet a tésztára öntjük. Kivajazott jénai tálba öntjük a masszát, a mozzarellával megszórjuk és forró sütőben átsütjük. Zsályalevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mazsolás paraj

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: