Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók:
- 20 dkg pulyka vagy csirkemellfilé
- valamilyen grill típusú fűszerkeverék
- legalább 2 fajta zöldség az alábbiak közül (mindegyikből egy maroknyi) : csemegekukorica
- spárga
- bambuszrügy
- kelbimbó
- sajtszószpor (pl. knorr) vagy dobozos holland mártás vagy csinálhatjuk házilag is rokfort és valamilyen más keménysajtból
- pl. cheddar vagy emmentáli)
- tejfölből és fűszerekből
- pl. bazsalikom
- oregánó
- fokhagyma.
Elkészítés:
A húst csíkokra vagy szeletbe vágjuk. Kevés olajban megsütjük némi grill fűszerrel. Félretesszük. Elkészítjük a sajtszószt vagy a zacskón / dobozon található leírás alapján vagy csak összekeverjük a sajtokat, a tejfölt és a fűszereket egy tálban és alacsony tűzön melegítjük, míg a sajt megolvad. A zöldségeket megfőzzük, ill. ha konzervet vagy előfőzöttet használunk, akkor csak lecsöpögtetjük, leöblítjük és vagy a szószba keverjük vagy a tálalóedényre helyezzük. A húst is bele lehet tenni, de én inkább külön szoktam tálalni. Az egész elsőre bonyolultnak látszik, pedig valójában nagyon könnyű elkészíteni.
Hasonló receptek
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Sült spenót
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánnal töltött gomba
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes