Receptkereső

Tofus kelkáposztatekercs (Húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2-3 közepes sárgarépa (elhagyható)
  • 1 közepes hagyma
  • 4-5 evőkanál vaj
  • 100 g köles (vagy rizs)
  • 350 ml zöldségleves (vagy leveskocka felfőzve)
  • bors
  • 10 dkg tofu
  • 1 tojás
  • kevés kurkuma vagy curry
  • 100g tejszín
  • 2 evőkanál vagdalt metélőhagyma (szárított is lehet)

Elkészítés:

A kelleveleket óvatosan szétszedjük és sós vízben megfőzzük. A répát (ha van) szintén megfőzhetjük ugyanabban a lében. Ne főzzük szét! A kockára vágott hagymát 2 evőkanál vajban megpároljuk, majd belekeverjük a kölest. Felöntjük a zöldségleves felével, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 25 percig főzzük. A kölesmasszát összekeverjük a kockára vágott tofuval, felvert tojással és kurkumával. A sütőt 200 fokra melegítjük. A kölesmasszát 2 egymásra fektetett kellevélre halmozzuk, beleteszünk egy hosszában félbe vágott sárgarépát, majd felcsavarjuk, cérnával összekötözzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tekercseket beletesszük. A maradék vajat a tetejére daraboljuk. Ráöntünk egy kis maradék zöldséglevet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a zöldségleves utolsó maradékát összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Felforraljuk, majd a metélőhagymát beleszórjuk. A megsült tekercsek mellé, szószos tálban tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: