Tofus kelkáposztatekercs (Húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2-3 közepes sárgarépa (elhagyható)
  • 1 közepes hagyma
  • 4-5 evőkanál vaj
  • 100 g köles (vagy rizs)
  • 350 ml zöldségleves (vagy leveskocka felfőzve)
  • bors
  • 10 dkg tofu
  • 1 tojás
  • kevés kurkuma vagy curry
  • 100g tejszín
  • 2 evőkanál vagdalt metélőhagyma (szárított is lehet)

Elkészítés:

A kelleveleket óvatosan szétszedjük és sós vízben megfőzzük. A répát (ha van) szintén megfőzhetjük ugyanabban a lében. Ne főzzük szét! A kockára vágott hagymát 2 evőkanál vajban megpároljuk, majd belekeverjük a kölest. Felöntjük a zöldségleves felével, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 25 percig főzzük. A kölesmasszát összekeverjük a kockára vágott tofuval, felvert tojással és kurkumával. A sütőt 200 fokra melegítjük. A kölesmasszát 2 egymásra fektetett kellevélre halmozzuk, beleteszünk egy hosszában félbe vágott sárgarépát, majd felcsavarjuk, cérnával összekötözzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tekercseket beletesszük. A maradék vajat a tetejére daraboljuk. Ráöntünk egy kis maradék zöldséglevet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a zöldségleves utolsó maradékát összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Felforraljuk, majd a metélőhagymát beleszórjuk. A megsült tekercsek mellé, szószos tálban tálaljuk.

Hasonló receptek

Téli rakottas

Vegetáriánus, Közepes

Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Oreganós sült padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parmezános gombasaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: