Mozarellával rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • 3 csomag mozzarella (egész golyó)
  • kb. fél üveg fekete olívabogyó
  • vágott mandula
  • 3-4 paradicsom
  • olíva olaj
  • rozmaring

Elkészítés:

A padlizsánokat kb. 2 cm-es szeletekre vágom, besózom mindkét oldalát és néhány percig állni hagyom. Letörölgetem a keletkező nedvességet, újra pici tengeri só és frissen őrölt bors mindkét oldalra. Egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalon aranybarnára pirítom. Egy tűzálló tálba rétegezem a padlizsán karikákat, rászórok némi vágott mandulát és a karikára vágott olívabogyó felét. Erre jönnek a karikára vágott paradicsomszeletek, amelyeket szintén meg kell sózni egy kicsit. Majd egy sor mozzarella karika jön és ismét padlizsán. A tetejére mozzarella kerül amire a mandula és az olivabogyó másik felét kell szórni. Én le szoktam alufóliázni kb. 20 percig kell sütni 180 fokon. Majd fóliát le és kicsit pirítani a sajtot ha kell.

Hasonló receptek

Spenótos-zsályás metélt

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia zöldséges lecsó

Vegetáriánus, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhsajtos burgonyaszuflé

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: