Sajtos sült rizs

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csésze rizs
  • 10 dkg friss
  • vagy fél csomag mirelit zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 10 dkg szárazbab
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • késhegynyi curry
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg füstölt vagy trappista sajt
  • ételízesítő.

Elkészítés:

A rizst puhára főzzük. A babot 10 órányi áztatás után fél liter vízben odatesszük főni, beleaprítjuk a zöldségeket, kivéve a borsót és a kukoricát. Ahogy megfőtt, leszűrjük és óvatosan a rizshez keverjük. Ekkor adjuk hozzá a borsót, a kukoricát, az ízesítőket, majd belekeverjük a tejfölben eldolgozott lisztes, tojásos masszát és a reszelt sajtot. Egy lehetőleg kerek, tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk és az anyagot ráterítjük. Zsemlemorzsával borítjuk. Forró sütőben, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy tálra borítjuk és szeleteljük.

Hasonló receptek

Csőben sült kelvirág

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánnal töltött gomba

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsom gomba módra

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: