Sósgofri
Hozzávalók:
- 4 ek kölesliszt vagy zabliszt
- 2 ek hajdina liszt
- 2 ek olaj
- 1 mk köménymag
- vagy 1 mk kapormag
- vagy 1 mk zellermag.
Elkészítés:
A fentieket jól elkeverjük és hozzáadjuk a vizet, majd 1 órahosszat állni hagyjuk. Sűrűnek kell lennie, mint a nokedlinek A formában kisütjük, fokhagymával megkenjük. Szójaszószos olajat csurgatunk rá és nyers zöldséggel fogyasztjuk.
Hasonló receptek
Zöldparadicsom-füge lekvár
Egyéb, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Vegyes ecetes savanyúság
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-zelleres szendvics
Egyéb, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes