Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A puffancshoz: 800 g sampinyon gomba
  • 4 tojás
  • 100 g zabpehely
  • 75 g teljes ki?rlésű búzaliszt
  • 50 g margarin
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ev?kanál citromlé
  • 1 csokor turbolya vagy petrezselyem
  • bors#A töltelékhez: 250 g félzsíros túró
  • 150 g natúr joghurt
  • 1-1 csokor metél?hagyma és petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors#A tálaláshoz: 2 paradicsom
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörös- és fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihűtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot és 2 evőkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük. Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélőhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Előmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot és a zöldfűszeres krémet.

Hasonló receptek

Parajtorta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült sajtgolyók

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánkoszorú paradicsommártással

Vegetáriánus , Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: