Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A puffancshoz: 800 g sampinyon gomba
  • 4 tojás
  • 100 g zabpehely
  • 75 g teljes ki?rlésű búzaliszt
  • 50 g margarin
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ev?kanál citromlé
  • 1 csokor turbolya vagy petrezselyem
  • bors#A töltelékhez: 250 g félzsíros túró
  • 150 g natúr joghurt
  • 1-1 csokor metél?hagyma és petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors#A tálaláshoz: 2 paradicsom
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörös- és fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihűtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot és 2 evőkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük. Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélőhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Előmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot és a zöldfűszeres krémet.

Hasonló receptek

Töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: