Receptkereső

Vadas karfiol

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 csokor leveszöldség
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vadas fűszerkeverék
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 fej karfiol

Elkészítés:

A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Teflon lábosban, állandóan kevergetve karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a zöldségpürét. Sóval, borssal, vadas fűszerkeverékkel, a mustárral, a babérlevéllel, a citromlével ízesítjük és összefőzzük. Ha szükséges, zöldséglevessel hígítjuk. A mártásba tesszük a karfiolrózsákat, összemelegítjük és tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Téli rakottas

Vegetáriánus, Közepes

Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: