Receptkereső

Vadas karfiol

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 csokor leveszöldség
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vadas fűszerkeverék
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 fej karfiol

Elkészítés:

A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Teflon lábosban, állandóan kevergetve karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a zöldségpürét. Sóval, borssal, vadas fűszerkeverékkel, a mustárral, a babérlevéllel, a citromlével ízesítjük és összefőzzük. Ha szükséges, zöldséglevessel hígítjuk. A mártásba tesszük a karfiolrózsákat, összemelegítjük és tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Új keresés

Válasszon diétát: