Padlizsánkoszorú paradicsommártással

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • tengeri só#A forma kikenéséhez vaj#A tetejére
  • paradicsom
  • petrezselyem

Elkészítés:

A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, sóval meghintjük és 45 percig állni hagyjuk. Leöntjük róluk a nedvességet, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Simára turmixoljuk, a felvert tojással összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kivajazott koszorúformába simítjuk és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, paradicsomkockákkal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Paradicsommártással kínáljuk.

Hasonló receptek

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Sült sajtgolyók

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: