Szalonnás kelbimbóleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg baconszalonna
- 1 liter húsleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- olaj
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a szalonnát, karikákra a hagymát és kevés olajban pirítsuk meg mindkettőt. Amikor megpirultak, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a kelbimbót és az összevágott zöldségeket, majd addig főzzük, míg megpuhulnak. Tálalás előtt még rántással sűrítsük és apróra vágott petrezselyemmel díszítsük.
Hasonló receptek
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Petrezselyemleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes