Káposztaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 leveskocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- petrezselyem zöld
- 10 dkg zeller
- bazsalikom
- 5 dkg zöldpaprika
- tengeri só
Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával és a fűszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Tálalás előtt a hagymákat eltávolítjuk belőle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások előtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.
Hasonló receptek
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos sertésraguleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos halleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes