Káposztaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 leveskocka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • petrezselyem zöld
  • 10 dkg zeller
  • bazsalikom
  • 5 dkg zöldpaprika
  • tengeri só

Elkészítés:

A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával és a fűszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Tálalás előtt a hagymákat eltávolítjuk belőle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások előtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.

Hasonló receptek

Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Böjti burgonyaleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Szederleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: