Szalonnás kelbimbóleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg baconszalonna
- 1 liter húsleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- olaj
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a szalonnát, karikákra a hagymát és kevés olajban pirítsuk meg mindkettőt. Amikor megpirultak, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a kelbimbót és az összevágott zöldségeket, majd addig főzzük, míg megpuhulnak. Tálalás előtt még rántással sűrítsük és apróra vágott petrezselyemmel díszítsük.
Hasonló receptek
Zabkorpás zöldbableves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szalonnás burgonyaleves
Leves, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes