Szalonnás kelbimbóleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg baconszalonna
- 1 liter húsleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- olaj
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a szalonnát, karikákra a hagymát és kevés olajban pirítsuk meg mindkettőt. Amikor megpirultak, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a kelbimbót és az összevágott zöldségeket, majd addig főzzük, míg megpuhulnak. Tálalás előtt még rántással sűrítsük és apróra vágott petrezselyemmel díszítsük.
Hasonló receptek
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fahéjas szilvaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes