Receptkereső

Szalonnás burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 30 g sárgarépa
  • 30 g zeller
  • 30 g szalonna
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj köménymag
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát és zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra. Az olajon kisütjük az apróra vágott szalonnát, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségféléket jól ellepje. Fűszerezzük, köménymaggal, szerecsendióval, kevés fehér borssal és lefedve még 30 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: