Szalonnás burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 30 g sárgarépa
  • 30 g zeller
  • 30 g szalonna
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj köménymag
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát és zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra. Az olajon kisütjük az apróra vágott szalonnát, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségféléket jól ellepje. Fűszerezzük, köménymaggal, szerecsendióval, kevés fehér borssal és lefedve még 30 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Parajleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös gombaleves

Leves, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: