Szalonnás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 30 g sárgarépa
- 30 g zeller
- 30 g szalonna
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj köménymag
- fehér bors
- szerecsendió
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát és zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra. Az olajon kisütjük az apróra vágott szalonnát, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségféléket jól ellepje. Fűszerezzük, köménymaggal, szerecsendióval, kevés fehér borssal és lefedve még 30 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Halászlé
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Raviolis leves
Leves, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes