Szalonnás burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 30 g sárgarépa
  • 30 g zeller
  • 30 g szalonna
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj köménymag
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát és zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra. Az olajon kisütjük az apróra vágott szalonnát, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségféléket jól ellepje. Fűszerezzük, köménymaggal, szerecsendióval, kevés fehér borssal és lefedve még 30 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Tejfölös gombaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szalonnás újburgonyaleves

Leves, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kókuszleves zöldségekkel

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: