Zabkorpás zöldbableves
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg sárgarépa
- 3 petrezselyem gyökere és levele
- 5 dkg zabkorpa
- 1dl 12%-os tejföl
- tengeri só
Elkészítés:
A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet (levelét és gyökerét is) főzd meg enyhén sós vízbe. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és a tejfölt.
Hasonló receptek
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mandulaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes