Sajtos burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg edami sajt
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, majd gőzben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihűlt, meghámozzuk és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk és meleg sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Zöldségkrém
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mustáros sült burgonya
Köret, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cheddar sajtos brokkoli
Köret, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes