Sajtos burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg edami sajt
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, majd gőzben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihűlt, meghámozzuk és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk és meleg sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Márványsajttal sült édesburgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsös kukorica
Köret, Könnyű
Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes