Sajtos burgonya

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg edami sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk, majd gőzben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihűlt, meghámozzuk és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk és meleg sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

Márványsajttal sült édesburgonya

Köret, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kakukkfüves édesburgonya

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gyümölcsös kukorica

Köret, Könnyű

Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: