Sonkás rakott karfiol

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10-20 dkg sonka (a mennyiség a karfiol nagyságától függ)
  • 3 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • ételízesítő

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem és megfőzöm ételízesítős vízben. A sonkát (ki milyet szeret, akár húsvéti maradékból is készülhet, vagy gépsonka, vagy csirkesonka, stb.) apróra összevágom, a főtt tojást felkarikázom. Tűzálló tálat kikenek margarinnal (lehet zsemlemorzsázni is) és belerétegezem a karfiolt, tojást, sonkát, tetején is karfiol legyen. A tejfölbe belekeverem a nyers tojást, kicsit megsózom és nyakon öntöm vele a karfiolt, végül jó bőven megszórom reszelt sajttal. Sütőben pirosra sütöm.

Hasonló receptek

Malac osso buco

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ünnepi rakott gomba

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült ravioli

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: