Csülkös bab hurkával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 35 dkg csülök
  • 50 dkg bab (fehér)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál véreshurka
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 1 csipős paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • sáfrány

Elkészítés:

A csülköt és a babot 12 órára beáztatjuk. A babot, a csülköt, a hurkát, a feldarabolt kolbászt, a szalonnakockákat, a negyedekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és az olajat felforraljuk. A keletkező habot leszedjük, majd lefedve 20 percig kislángon főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy a babon mindig legyen víz!) Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a sáfrányt. Amikor kész, megsózzuk, lefedjük, levesszük a tűzről és 30 percig állni hagyjuk. Kidobjuk belőle a hagymát és a petrezselymet. Tálra öntjük, rátesszük a hurkát és petrezselyemmel díszítjük.

Hasonló receptek

Hercegnő / Shepherd's pie

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejberizs eperrel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Májpástétom vajastésztában

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: