Házi sajt- finn recept

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 l aludt tej
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • vagy őrölt kömény

Elkészítés:

Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.

Hasonló receptek

Sajtfondü almával

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges hajdina

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rizzsel töltött póréhagyma

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: