Tejszínes cukkíni
Hozzávalók:
- 3 zsenge cukkíni
- néhány kanál főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál vaj
- só
Elkészítés:
3 zsenge cukkínit lemosunk és kisebb hasábokra vágunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat. Ha már elég forró beledobjuk a cukkíni hasábokat. Pár percig a forró vajas-olajban pároljuk, majd rálöttyintünk egy kevés főzőtejszínt és megsózzuk. Még néhány percig együtt pároljuk, de nem sokáig, nehogy túlfőjön. Így a cukkíni picit megpuhul, miközben magába szívja a tejszínt és a vajat, mégis finom ropogós marad.
Hasonló receptek
Cékla káposztalevélben
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Alma csatni 1.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöld paradicsom csatni
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes