Alma csatni 1.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma
  • 2 szárított erős pirospaprika összemorzsolva
  • 2 kávéskanál ánizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 0,5 dl víz
  • 6 evőkanál cukor (annyi cukor
  • ahány alma
  • de barnacukorból elég 5 evőkanál)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felmelegítjük, enyhén megpirítjuk benne először az ánizst, majd a kurkumát, végül a paprikát. Akkor tegyük bele a következő fűszert, amikor már megcsapott a benne levőnek az illata. Belekeverjük az almát és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Hasonló receptek

Padlizsánkrém 1.

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Allergia, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Mogyorómentes

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Körte csatni mazsolával és dióval

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: