Alma csatni 1.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma
  • 2 szárított erős pirospaprika összemorzsolva
  • 2 kávéskanál ánizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 0,5 dl víz
  • 6 evőkanál cukor (annyi cukor
  • ahány alma
  • de barnacukorból elég 5 evőkanál)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felmelegítjük, enyhén megpirítjuk benne először az ánizst, majd a kurkumát, végül a paprikát. Akkor tegyük bele a következő fűszert, amikor már megcsapott a benne levőnek az illata. Belekeverjük az almát és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Hasonló receptek

Bundás kenyér sütőben

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás-zelleres szendvics

Egyéb, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres-szilvás csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: