Alma csatni 1.
Hozzávalók:
- 6 közepes alma
- 2 szárított erős pirospaprika összemorzsolva
- 2 kávéskanál ánizs
- 2 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál kurkuma
- 0,5 dl víz
- 6 evőkanál cukor (annyi cukor
- ahány alma
- de barnacukorból elég 5 evőkanál)
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felmelegítjük, enyhén megpirítjuk benne először az ánizst, majd a kurkumát, végül a paprikát. Akkor tegyük bele a következő fűszert, amikor már megcsapott a benne levőnek az illata. Belekeverjük az almát és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Hasonló receptek
Bundás kenyér sütőben
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-zelleres szendvics
Egyéb, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes