• Receptkereső

        Alma csatni 2.

        Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes
        Diéta: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

        Hozzávalók:

        • 1 evőkanál olaj/vaj
        • 1 kávéskanál római kömény
        • 1 teáskanál fahéj
        • 1-2 chili paprika
        • morzsolva
        • 6 hámozott
        • kockára vágott alma
        • 6 evőkanál cukor
        • 0,5 dl víz

        Elkészítés:

        A felforrt vajban megpirítjuk a római köményt. Ha megcsapott az illata, jöhet a fahéj és amikor már ez is úgy forr, mint a sült krumpli, tegyük bele a paprikát, hogy még jobban piruljon. Végül az almát is keverjük el jól benne. Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd fedjük le és 5 percig hagyjuk főni. Adjuk hozzá a cukrot is és időnként keverjük meg, míg üvegesre nem fő az alma és el nem fő a leve. Különösen pikáns íz varázs képzelhető el, ha az édes-csípős alma csatnit sós juhsajtra rétegezzük.

        Új keresés

        Crohn Epebetegség Vashiány Cukormentes
        Gyomorfekély Vesebetegség Allergia Tojásmentes
        Gyomorbetegségek Májproblémák Hízókúra Laktózmentes
        Candida Csontritkulás Fogyókúra Gluténmentes
        Hasnyálmirigy Keringési problémák Köszvény Mogyorómentes
        Tejmentes Magas vérnyomás Magas koleszterin

        Tápanyag- és tápérték kereső

        -