Receptkereső

Alma csatni 2.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj/vaj
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1-2 chili paprika
  • morzsolva
  • 6 hámozott
  • kockára vágott alma
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A felforrt vajban megpirítjuk a római köményt. Ha megcsapott az illata, jöhet a fahéj és amikor már ez is úgy forr, mint a sült krumpli, tegyük bele a paprikát, hogy még jobban piruljon. Végül az almát is keverjük el jól benne. Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd fedjük le és 5 percig hagyjuk főni. Adjuk hozzá a cukrot is és időnként keverjük meg, míg üvegesre nem fő az alma és el nem fő a leve. Különösen pikáns íz varázs képzelhető el, ha az édes-csípős alma csatnit sós juhsajtra rétegezzük.

Új keresés

Válasszon diétát: