Alma csatni 2.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj/vaj
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1-2 chili paprika
  • morzsolva
  • 6 hámozott
  • kockára vágott alma
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A felforrt vajban megpirítjuk a római köményt. Ha megcsapott az illata, jöhet a fahéj és amikor már ez is úgy forr, mint a sült krumpli, tegyük bele a paprikát, hogy még jobban piruljon. Végül az almát is keverjük el jól benne. Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd fedjük le és 5 percig hagyjuk főni. Adjuk hozzá a cukrot is és időnként keverjük meg, míg üvegesre nem fő az alma és el nem fő a leve. Különösen pikáns íz varázs képzelhető el, ha az édes-csípős alma csatnit sós juhsajtra rétegezzük.

Hasonló receptek

Cékla káposztalevélben

Egyéb, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Alma csatni 1.

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tojáskrém

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: