RISEBONE 35 mg filmtabletta (12x) adatlap

1.  MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A RISEBONE 35 MG FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Milyen típusú gyógyszer a Risebone 35 mg filmtabletta

A Risebone 35 mg filmtabletta az ún. biszfoszfonátok csoportjába tartozik, melyek csontbetegségek nem hormonális kezelésére szolgálnak. Közvetlenül a csontra hat, azt erősebbé teszi, és így csökkenti a csonttörések kialakulásának valószínűségét.

A csont egy élő szövet. Az öregedő csontszövet folyamatosan kicserélődik új csontszövetre.

A menopauzát (a menstruáció elmaradása változó korban lévő nőknél) követő csontritkulás egy olyan állapot, amely során a csont gyengébb, törékenyebb lesz, és az eséseket vagy terheléseket követően hajlamosabb lesz a törésekre.

A csontritkulás férfibetegek esetén is előfordulhat különféle okokból, mint pl. az öregedés és/vagy az alacsony férfi nemi hormon szint (tesztoszteron) következtében.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Pharma Patent

Hatóanyag: risedronat

Normatív TB támogatás: 0%

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A csigolya, a csípő és a csukló azok a csontjaink, amelyek a leghajlamosabbak a törésre, bár ez bármelyik csontunkkal bekövetkezhet. A csontritkulás - és ezzel összefüggésben a törések -okozhatnak hátfájást, magasságcsökkenést és hajlott testtartást is. Sok csontritkulásban szenvedő beteg tünetmentes, így nem is tudnak róla, hogy ilyen betegségben szenvednek.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Risebone 35 mg filmtabletta?

Csontritkulás kezelésére:

- Nők esetén a menopauzát követően, abban az esetben is, ha a csontritkulás súlyos. Csökkenti a csigolya és csípőtáji törés kockázatát

- Férfiak esetén

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek risedronat hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség