• REMIFEMIN Plus filmtabletta (60x) adatlap

    1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A REMIFEMIN PLUS FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

    A Remifemin Plus filmtabletta egy növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer, a változókorral (klimax) járó lelki és testi (ún. neurovegetatív) panaszok - mint hőhullámok, nagyfokú verejtékezés, álmatlanság, lehangoltság (depresszió), belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentráló-készség, szorongásos panaszok és késztetési zavarok - kezelésére javallt, azokban az esetekben, amikor a panaszok előterében a lelki (pszichés) tünetek állnak.

    2. TUDNIVALÓK A REMIFEMIN PLUS FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

    Nem alkalmazható a készítmény

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Phytotec Hungária
    Hatóanyag: extractum cimicifugae rhizomae;extractum hyperici herbae
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    • Ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra (rövidágú poloskavész gyökértörzs, orbáncfű) vagy a Remifemin Plus filmtabletta egyéb összetevőjére.
    • Fényérzékenység (fotoszenzitivitás) esetén.
    • A Remifemin Plus filmtabletta ellenjavallt azon HIV (humán immunhiány vírus okozta) betegségben szenvedő betegek számára, akik bizonyos HIV-ellenes kezelésben részesülnek.
    • Nem adható olyan betegek számára, akiket egyidejűleg bizonyos immunszupressziv szerekkel (ciklosporin, tacrolimus, sirolimus), vagy egyes daganatellenes szerekkel (imatinib, irinotekan) kezelnek vagy warfarinnal.

    A Remifemin Plus fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

    Amennyiben mellfeszülést, duzzadást, vérzési rendellenességeket tapasztal, vagy visszatér a vérzése a diagnózis tisztázása céljából keresse fel kezelőorvosát.

    Ösztrogénnel történő egyidejű szedés esetén orvosi felügyelet szükséges, mert a Remifemin plus filmtabletta felerősítheti az ösztrogén hatását.

    Májkárosodás esetén Remifemin Plus kezelést csak a kezelőorvossal történt előzetes megbeszélés után lehet elkezdeni.

    Májkárosodásra utaló jelek jelentkezése esetén (a bőr vagy szemek sárga elszíneződése, sötét vizelet, fájdalom a has felső részében, rosszullét, étvágytalanság, fáradtság) a Remifemin plus szedését abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni.

    Intenzív napozás és szolárium használata kerülendő

    Véralvadásgátló (kumarin típusú) gyógyszer szedése esetén a vérkép rendszeres ellenőrzése szükséges

    A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

    Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

    Remifemin Plus filmtabletta és kumarin típusú alvadásgátlók, valamint ciklosporin, digoxin, verapamil, simvastatin, midazolam, amitriptylin, nortriptylin, fexofenadin, methadone, finasteride és fogamzásgátló tabletták együttes szedése a felsorolt gyógyszerek hatáscsökkenését eredményezheti. Ha ön Remifemin Plus filmtablettát és a felsorolt gyógyszerek valamelyikét együttesen szedi, fokozott ellenőrzés szükséges, különösen a kezelés megkezdésekor, illetve annak abbahagyásakor.


    További gyógyszerek extractum cimicifuga... hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Altatók, feszültségoldók kategóriában

    Új keresés